2013/10/15

Voliéra / vernisáž výstavy / 26.9.13 / Moravská galerie v Brně



Autorka výstavy - Olo Křížová 




Kamila Nora Netíková - fotografka (Letos nafotila vizuál pro Módění, více na KNN tumblr)







Ve čtvrtek 26.9.2013 jsme si nenechali ujít zahájení výstavního projektu věnovaného tvorbě současných českých módních designérů s názvem VOLIÉRA No. 1. Oděvní silueta v současné české módní tvorbě, která je k vidění do 18.5.2014 v Uměleckoprůmyslovém muzeu.

,,Voliéra No. 1 představuje nejen autorskou tvorbu začínajících módních designérů, ale i renomovaná jména domácí oděvní tvorby - Hanu Frišonsovou, Martina Havla, Zdenku Imreczeovou, Pavla Ivančice, Jindru Jansovou, Petru Kafka, Ivanu Kaňovskou, Libora Komosného, Lucii Královou, Zuzanu Kubíčkovou, Denisu Novou, Petru Pluháčkovou, Jakuba Polanku, Radku Sirkovou a Annu Tuškovou (Chatty), Antonína Šimona, Lenku Štěpánkovou, Viktorii Vittori a Hanu Zárubovou.

Součástí výstavy Voliéra No .1 jsou i výsledné modely z workshopu Silueta versus dekor, který proběhl letos v červenci v Rodném domě Josefa Hoffmanna v Brtnici u Jihlavy. Účastnili se jej tito návrháři: alešbáry, Jindra Jansová, Petra Kafka, Ivana Kaňovská, Zuzana Kubíčková, Jakub Polanka a Alžběta Presová.
Tato část výstavy bude ukončena již 19/1/2014 derniérou s módní performancí." /text MG/

http://www.moravska-galerie.cz/moravska-galerie/vystavy-a-program/aktualni-vystavy/2013/voliera


No comments: